russafa-fa! Escola de Tabal i Dolçaina

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Informació 39é RETROBEM LA NOSTRA MÚSICA - 2018

39é RETROBEM LA NOSTRA MÚSICA - 2018

Correu electrònic Imprimeix PDF

Retrobem 2018

Dimarts, 22 de maig, al Museu de la Ciutat de València, es va celebrar l'acte organitzat pels Amics del Corpus i l'Ajuntament de València, dins de la programació del 39é Retrobem la Nostra Música de 2018 que realitza la Diputació de València, sobre el Corpus de València.

La primera part de l'acte, va ser la conferència sobre "El Corpus Medieval", impartida per D. Rafael Narvona Vizcaino, en la qual va donar a conéixer l'inici del Corpus a València.

En finalitzar la conferència, Russafa-fa interpretà totes les danses que es poden veure en la festivitat del Corpus de València, tant en la Cavalcada del Convit, pel matí,  com en la Processó de la vesprada. Dirigits per Luís Sanz, el públic escoltà les danses del Corpus: Pas de Gegants, Cavallets, Turcs, La Mangrana, Els Arquets, Pastorets, Ball de Vetes, Llauradors, Nanos, La Moma, La Degolla i Gegants de València. Per finalitzar, s'interpretaren quatre pas-dobles d'autors valencians.

Es poden veure les diferents interpretacions enllaçant amb https://photos.app.goo.gl/9B0xjCJyXhlIRLU73

El públic assistent va gaudir tant de la Conferència com de la interpretació de les dansetes del Corpus i dels pas-dobles d'autors valencians.

 

Dissabte, 17 de maig, al Palau de Cervelló, Pau Llorca, professor de Russafa-fa, va impartir la conferència "Entre la música tradicional i el folklore. Els dolçainers a la Ciutat de València als inicis del segle XX". En ella va donar a conéixer l'evolució dels dolçainers, a la ciutat de València, des de les festes de carrer fins a la seua adaptació a les noves tendències i demandes actuals.

 

Darrera actualització de dilluns, 28 de maig de 2018 09:20  

Breus


L'Associació Danses del Corpus de València ha editat un DVD sobre les danses del Corpus de la nostra ciutat, en el qual han intervingut companys nostres. Aquest DVD es presentarà, dijous 17 de juny, a les 19:30 h, en el saló Alfons el Magnànim, del Museu de la Beneficiència de València. Estem tots invitats a aquest acte.