russafa-fa! Escola de Tabal i Dolçaina

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Qui som?
Russafa-fa! - Qui som?

RUSSAFA-FA

Correu electrònic Imprimeix PDF

 

L’Escola de Tabal i Dolçaina Russafa-fa es va crear, en abril de 1993, a iniciativa d’un grup de fallers de la falla Pere III el Gran – Pintor Salvador Abril, del barri de Russafa, als quals s’afegiren diversos amics i amants de la música tradicional, i especialment del tabal i la dolçaina. A l’any 1994 es legalitza el grup com Associació Cultural per l’ensenyament i divulgació de la dolçaina, el tabal i el folklore valencià, essent membre al mateix temps de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

El grup de tabal i dolçaina Russafa-fa ha intervingut en multitud d’actes celebrats tant a la Comunitat Valenciana com a la resta del territori nacional. Ha participat en innumerables actuacions per a les falles de la nostra ciutat, passacarrers, ofrenes, setmanes culturals, presentacions, etc, així com en processons i diferents manifestacions culturals entre les quals cap destacar l’assistència en les distintes edicions de la “Trobada Internacional de la Música del Mediterrani”, les diferents cavalcades que es celebren en la capital de València, com la de Reis i la Cavalcada Folklòrica, processons cíviques com el trasllat de la Senyera el dia 9 d’octubre, manifestacions religioses com el Corpus on el grup ha executat tota la part musical: trasllat de les Roques, Cavalcada del Convit amb les danses: Moma, Nanos, Mangrana, Cavallets, Arquets, etc, i en la Processó del Corpus celebrada per la vesprada.

Hui en dia. L’Escola compta amb més de quaranta membres. Per ella han passat, des de la seua creació, més d’un centenar d’alumnes, essent part d’aquests els que actualment formen el grup.  Actualment el grup està dirigit per Lluís Sanz.

Darrera actualització de divendres, 13 de gener de 2012 10:48  

Breus


L'Associació Danses del Corpus de València ha editat un DVD sobre les danses del Corpus de la nostra ciutat, en el qual han intervingut companys nostres. Aquest DVD es presentarà, dijous 17 de juny, a les 19:30 h, en el saló Alfons el Magnànim, del Museu de la Beneficiència de València. Estem tots invitats a aquest acte.